/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

UPDATE: Testul este negativ! Copilul internat la spitalul „Toma Ciorbă” nu are coronavirus

missing
04 martie 2020, ora 14:15

UPDATE: Rezultatele testelor de laborator sunt gata. Coronavirusul nu a fost confirmat în cazul copilului internat ieri la spitalul „Toma Ciorbă”.

Un copil de aproape doi ani, care a revenit recent cu părinții din Italia, a fost internat la Spitalul de boli infecţioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, fiind suspect de coronavirus. Specialiștii au realizat testele necesare pentru depistarea virusului și până la finele zilei urmează să prezinte rezultatele. Cazul a fost discutat la ședința din această dimineață a Punctului Focal al Ministerului Sănătăţii. 

Familia a revenit pe 1 martie dintr-o zonă de risc din Italia. Copilul se îmbolnăvise încă înainte de a veni în R. Moldova, fiind diagnosticat de medicii italieni cu infecţie respiratorie. Micuțul a urmat un tratament, dar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit când a ajuns în Moldova, iar simptomele de boală sunt similare celor de coronavirus.

Părinţii copilului au fost plasați în carantină, deși nu prezintă semne de boală.

La ședința Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, care a avut loc în această dimineață, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat că vor fi intensificate măsurile de prevenire și control prin consolidarea capacităților asistenței medicale primare și spitalicești de realizare a măsurilor de supraveghere a pacienților reveniți din zone cu izbucniri în focare de Coronavirus.

Ministra a menționat că ANSP dispune de suficiente teste pentru testarea cazurilor suspecte de Coronavirus, iar la finele săptămânii viitoare, vor fi livrate alte 1000 de teste, din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

În ultimele 24 h nu au fost confirmate cazuri de Coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Conform datelor prezentate de reprezentanții Poliției de Frontieră, 18 545 de persoane au intrat în Republica Moldova, dintre care 474 de persoane au venit din Italia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram