/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ce spun ministrul Educației și cel al Apărării despre eventuala cedare a fotoliilor pentru exponenți ai Partidului Democrat 

04 martie 2020, ora 14:36

Ministrul Educației, Corneliu Popovici, și cel al Apărării, Victor Gaiciuc, spun că nu cunosc nimic despre eventuale remanieri în Guvern, care ar viza inclusiv funcțiile lor din Cabinetul de Miniștri. După ce deputatul Platformei DA Vasile Năstase a spus că, din câte el știe, Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Democrat (PDM) au „bătut deja palma” în privința unei coaliții și că mai multe fotolii de ministru ar putea fi cedate democraților, am încercat să aflăm de la miniștrii vizați, dacă sunt la curent cu posibilele remanieri în Executiv și iată ce ne-au zis. 

Victor Gaiciuc, ministru al Apărării: „Nu am auzit despre acest lucru, dar dacă nu am auzit nu pot să comentez. Prima dată de la dumneavoastră aud. Mulțumesc mult, nu știu nimic, la revedere”. 

Corneliu Popovici, ministru al Educației: „Prima dată aud, prima dată aud așa ceva. Cum pot să comentez ceea ce nu cunosc?”. Întrebat dacă ar fi gata să cedeze fotoliul de ministru unui exponent al PD, ministrul ne-a zis: „Nu pot să vă zic, mă depășește”.

Din spusele lui Vasile Năstase, printre ministerele care vor reveni PD-ului sunt: Ministerul de Externe, al Apărării, al Educației, al Economiei. De asemenea, democrații ar fi cerut și Agenția Servicii Publice, Agenția Medicamentului, Moldtelecom-ul și IS Cricova.

La scurt timp, conducerea PSRM a anunțat că a decis la Consiliul Politic al partidului să facă o coaliție în Parlament și că primii cu care vor negocia sunt democrații.

I-am contactat în repetate rânduri pe reprezentanții PDM să obținem și de la ei un comentariu, însă, deocamdată, fără succes.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram