Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.03.2020

Comisia de control al finanțelor publice a organizat audierea raportului auditului cu privire la concesionarea Aeroportului din Chișinău

Comisia de control al finanțelor publice a organizat audierea raportului auditului cu privire la concesionarea Aeroportului din Chișinău

Comisia de control al finanțelor publice a organizat, în cadrul ședinței de astăzi, audierea Raportul auditului conformității încheierii și executării prevederilor Contractului de parteneriat public-privat pentru concesionarea activelor Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aprobat prin Hotărârea CCRM nr. 1 din 24.01.2020.

Eduard Moroșan și Petru Rotaru, membri ai CCRM au pus în discuție constatările și recomandările formulate în raport, menționând că, instituțiile statului și comisiile responsabile de realizarea conformă a activităților de desfășurare a procesului de selectare a concesionarului, de încheiere a contractului de concesiune, precum și de monitorizare a executării prevederilor acestuia nu au asigurat prudență și eficiență maximă la reprezentarea și apărarea intereselor statului în relațiile de parteneriat public-privat. Ca rezultat, nu a fost atins scopul de a atrage investiții majore în dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internațional Chișinău, inclusiv în termenele stabilite, acestea fiind acoperite din veniturile obținute în urma prestării serviciilor aeroportuare, în special din taxa de modernizare. Totodată, o parte din veniturile obținute au fost imobilizate de la investiții și direcționate pentru acordarea împrumuturilor fără dobândă unor agenți economici.

Sergiu Știrbu, șef Direcție generală de audit, responsabil de desfășurarea misiunii de audit a oferit detalii adiționale privin obiectivele auditului, principalele constatări și nereguli depistate și a informat membrii Comisiei de control al finanțelor publice despre recomandările înaintate de CCRM entităților verificate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus