În doar 24 de ore, trei persoane sunt suspectate de Coronavirus. Alte 26 au fost internate la spitalul „Toma Ciorbă” cu gripă și infecții respiratorii

În doar 24 de ore, 26 de persoane au fost internate la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu gripă și infecții respiratorii. Alte trei persoane sunt suspectate de infecție cu coronavirus, informeză Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Foto: UNIMEDIA

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au fost raportate trei cazuri suspecte de Coronavirus de tip nou care au revenit din zonele de risc. Astfel, astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

Tototdată, ministerul anunță că în cadrul IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în ultimele 24 de ore, s-au adresat 36 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecții respiratorii acute severe (SARI). Persoane cu suspecție la Coronavirus nu au fost depistate în cadrul spitalului „Toma Ciorbă”.

Ministerul apelează repetat la persoanele care revin în țară din zonele de risc, ca să se adreseze individual la medicul de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile. Conform Ordinului Ministerului, medicul de familie va elibera la solicitare certificate de boală pentru a fi prezentate la angajator.


Pub