icon

Premierul Chicu a participat la ședința Colegiului lărgit al MADRM

03-03-2020 13:03
634

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința Colegiului lărgit al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. La eveniment a participat conducerea MADRM, reprezentanții instituțiilor subordonate, foști miniștri, administratorii asociațiilor de profil, dar și președintele comisiei parlamentare agricultură și Industrie alimentară.

Ion Perju a prezentat un raport referitor la activitatea ministerului în 2019 și prioritățile pentru 2020. Printre problemele confruntate de domeniul de responsabilitate al ministerului a fost menționată insuficiența acută a specialiștilor, oportunitățile nefolosite de export a producției, restanțele la îndeplinirea angajamentelor din Acordul de Asociere, insuficiența stațiilor de irigare, lipsa infrastructurii de colectare și procesare a deșeurilor solide, cadrul normativ învechit și altele.

Ion Chicu a apreciat munca depusă de echipa MADRM pentru dezvoltarea unei ramuri importante a economiei naționale: „Trebuie să aducem sectorul agricol la o funcționare normală. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, din minister au plecat 49 de oameni. A fost o mare greșeală. E necesar să recrutăm cei mai buni specialiști, să eliminăm deficiențele fiscale, ca pe lanț să fie o cotă unică de TVA. Să determinăm investiții masive în irigare. Deși suntem o țară încă în mare parte agrară, nu suntem în stare să ne asigurăm. Ne bazăm pe import”. Premierul a chemat specialiștii să depună dosarele pentru poziția de secretar de stat al MADRM responsabil de mediu.

În context, șeful Guvernului a menționat: „În domeniul mediului am ajuns la un dezastru. Toate câmpurile sunt pline de plastic și polietilenă. Trebuie să întreprindem măsuri urgente pe domeniul colectării și procesării deșeurilor. Vă rog să faceți o inventariere a pădurilor și să lansați campanii de plantare a fâșiilor forestiere”.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30