Ştiri

Sursa imaginii: facbook.com/Dodon.Igor

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

03 Mar. 2020 / 18:38

Mai mulţi oameni de afaceri din Belgia vor stabili relaţii de cooperare cu întreprinzătorii moldoveni

Mai mulţi oameni de afaceri din Flanda, o regiune a Belgiei, vor veni în toamnă în Moldova pentru stabili relaţii de cooperare cu întreprinzătorii moldoveni. Acest subiect a fost discutat de preşedintele Igor Dodon cu ministru-preşedintele Flandrei, Jan Jambon, regiunea cu cel mai avansat grad de industrializare a ţării şi una dintre cele mai dezvoltate din Europa, informează Mesager.

„În Republica Moldova activează cu succes peste 100 de întreprinderi belgiene. De aceea, sper foarte mult că prin această întrevedere la nivelul cel mai înalt, vom da un stimul şi un impuls suplimentar pentru fortificarea relaţiilor economice. Suntem o ţară unică în regiune care poate să exporte fără taxe şi în Est, şi în Vest. Acest lucru oferă oportunităţi foarte bune pentru potenţialii investitori”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul vizitei de la Bruxelles, şeful statului a avut o întrevedere şi cu ministrul-preşedinte al Valoniei, Elio di Rupo. Igor Dodon spune că s-a discutat despre organizarea unui forum de afaceri în Moldova, în toamna acestui an.

Amintim că Igor Dodon efectuează o vizită în Belgia, unde are programate întrevederi cu mai mulţi oficiali.

Comentarii