03:35:13 25.04.2024
Stiri

Ne trimit MARŢIENII semnale? O lumină STRANIE apare pe Marte în fiecare noapte. IMAGINILE care îi contrariază pe astronomi

Știri 03.03.2020 17:01 Vizualizări1481 Autor: Ziarul National


Ne trimit MARŢIENII semnale? O lumină STRANIE apare pe Marte în fiecare noapte. IMAGINILE care îi contrariază pe astronomi

Această strălucire a fost detectată de către camerele roverului, capabile să perceapă diferenţele de lumină din timpul nopţii.

În numerele recente ale jurnalelor ştiinţifice Nature Geoscience şi Nature Communications au fost publicate şase studii în care au folosit datele colectate de către roverul InSight al NASA, începând cu amartizarea acestuia în noiembrie 2019. Acestea tratează subiecte diferite, pornind de la faptul că Marte este o planetă activă din punct de vedere seismic, dar şi faptul că camerele roverului au surprins o strălucire neobişnuită în timpul nopţii, notează Futurism.

Camerele speciale cu care este echipat roverul, care pot să surpindă şi diferenţele de lumină din timpul nopţii. au înregistrat o străucire neobişnuită, care ar putea fi produsul reacţiilor fotochimice care au loc în atmosfera marţiană. Cercetătorii explică faptul că oamenii de ştiinţă au luat în calcul posibilitatea producerii acestor străluciri şi că aceasta este prima dată când au surprins acest fenomen cu ajutorul instrumentelor ştiinţifice.

Oamenii de ştiinţă au calculat faptul că în proximitatea locului în care a amartizat InSight ar trebui să existe o multitudine de astfel de fenomene, dar, dintr-un motiv sau altul, acestea par a nu a se manifesta în ultima perioadă. „Aproape cu siguranţă ne-am imaginat o mulţime de aceste vârtejuri, dar din orice motiv nu par să fie opace sau nu sunt suficient de opace încât să le putem vedea”, explică Don Banfield de la Universitatea Cornell, cel care conduce echipa care se ocupă de instrumentele meteorologice ale roverului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md