07:17:12 24.04.2024
Stiri

Războiul de pe Nistru, în imagini: Maestrul fotograf Mihai Vengher a vernisat o expoziție personală de fotografie despre evenimentele din 1992

Social 03.03.2020 19:00 Vizualizări4952 Autor: Ziarul National
Războiul de pe Nistru, în imagini: Maestrul fotograf Mihai Vengher a vernisat o expoziție personală de fotografie despre evenimentele din 1992 Foto: Moldpres


O expoziție personală de fotografie cu genericul „Amintiri triste”, realizate în timpul războiului de pe Nistru din primăvara-vara anului 1992, a maestrului fotograf Mihai Vengher, a fost vernisată marți, 3 martie, în sala panoramică a Muzeului de Istorie a orașului Chișinău, informează Moldpres.

Expoziția, care va fi deschisă timp de o săptămână, cuprinde 30 de fotografii din arhiva autorului, care, în timpul conflictului armat de pe Nistru, s-a aflat pe câmpul de luptă.

„Expoziția reflectă pagini tragice din istoria noastră relativ recentă. Vedem aici imagini cutremurătoare de pe câmpul de luptă, case distruse din spatele frontului, răniți în spitale, înmormântări ale celor căzuți în războiul pentru independența și integritatea teritorială a R. Moldova. Aceste evenimente ocupă un loc aparte în memoria noastră și nu trebuie să-i uităm niciodată pe cei care și-au jertfit viețile pentru patrie”, a constatat Valeria Suruceanu, directorul Muzeului de Istorie a orașului Chișinău.

Profesorul universitar Anatol Petrencu a afirmat că această expoziție impresionează prin imaginile cutremurătoare din acel război inegal, care a lăsat urme adânci și dureroase în sufletele noastre: „Noi datorăm mult celor căzuți pentru independența patriei. Aceste imagini vorbesc mai mult decât o carte despre ceea ce s-a întâmplat în primăvara-vara anului 1992”.

La rândul său, Mihai Vengher a spus că a fost cel mai tânăr fotoreporter care a mers din proprie inițiativă pe platourile de la Coșnița, Cocieri și Tighina. „Aici este doar o mică parte din arhiva mea la acest subiect. Sunt imagini mult mai triste, pe care nu le-am expus niciodată. Sper că în timpul apropiat voi organiza o expoziție mai amplă despre acele evenimente tragice”, a afirmat autorul expoziției.

Citiți continuarea articolului AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md