(studiu) Oamenii de știință au demonstrat că relațiile de cuplu dintre bărbații gay sunt mai trainice decât cele heterosexuale

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9ZTc0ZGM4OWEyMjcwMTU1MTZhZWM2YWM4YmQzYzY3ZGU=.thumb

Dacă ai crezut că relațiile de cuplu la persoanele gay sunt de scurtă durată, atunci e timpul să-ți schimbi părerea. Cel puțin asta o spun oamenii de știință care au monitorizat cum a decurs dezvoltarea relațiilor ale 515 cupluri homosexuale și heterosexuale. Rezultatele au arătat că durata căsniciei este mai lungă la persoanele gay decât la persoanele heterosexuale.

Specialiștii de la Institutul Williams de la UCLA au ajuns la concluzia că homosexualii sunt mult mai puțin predispuși să divorțeze decât persoanele heterosexuale.

Așadar, experimentul a durat 12 ani, timp în care s-a atestat că gay-ii au probabilitatea mai mică să divorțeze (14,5 %), în timp ce cuplurile de lesbiene au de două ori mai multe șanse să se despartă (29,3 %) și 1,5 ori mai mult este riscul să divorțeze decât persoanele heterosexuale (18,6 %).

Cercetătorii au descoperit un fapt curios. După fiecare an de căsnicie, a scăzut probabilitatea divorțului cu 9 %, iar cele mai durabile relații au fost înregistrate la cuplurile cu o vârstă mai mare.

În concluzie, oamenii de știință au menționat că toate cuplurile cu o perioadă mai lungă de viață, ai căror parteneri au o vârstă mai mare și nivelul calității vieții satisfăcător, reduc șansa la divorț.

Acesta este primul studiu care a comparat diferențele de relații între cuplurile de același sex și cele heterosexuale într-o perioadă de 12 ani.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente