Ultima oră! Salonul Auto Internaţional de la Geneva a fost anulat din cauza coronavirusului

Fiind în febra pregătirilor pentru a merge la a 90-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, cu pornire chiar din ziua de mâine, pe ultima sută de metri organizatorii – Centrul Expoziţional Palexpo – anunţă despre anularea expoziţiei de maşini! Se întâmplă pe fundalul virusului care a început să “circule” prin lume de la începutul anului.

De notat că o astfel de decizie s-a luat pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial!

Organizatorii expoziţiei de la Geneva au declarat că evenimentul a fost anulat după ce Guvernul elvețian a interzis adunările a peste 1.000 de persoane.

“Regretăm să anunțăm că Salonul Auto de la Geneva din 2020 va fi anulat. Aceasta este un force majeure”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Centrului Expoziţional Palexpo.

La fel organizatorii au anunţat că ediţia a 90-a a fost anulată şi nu va avea loc la o dată ulterioară: “Expoziţia nu poate fi amânată. Nu este posibil. Este prea mare. Nu este fezabil”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În ceea ce privește compensația, directorul GIMS, Olivier Rihs, a menţionat: “Este dincolo de controlul nostru, nu cred că o creanţă împotriva show-ului auto va avea șanse de succes. Nu e o decizie a Geneva Motor Show. Trebuie să urmăm sfatul Guvernului”.

“The show cannot be postponed. It’s not possible. It’s too big. In September, October? It’s not feasible” pic.twitter.com/E1IYREUwNY

— Nick Gibbs (@NickGibbs) February 28, 2020

Mai devreme astăzi, ministrul federal elvețian al Sănătății, Alain Berset, a anunțat că evenimentele care implică peste 1.000 de persoane se interzic cu efect imediat, notează Autonews.

“Având în vedere situația actuală și răspândirea coronavirusului, Consiliul Federal a catalogat situația din Elveția drept “specială” în ceea ce privește Legea cu privire la epidemii. Evenimentele la scară largă care implică peste 1.000 de persoane trebuie interzise. Interdicția intră în vigoare imediat și se va aplica cel puțin până la 15 martie”, se arată într-un comunicat de presă.

FOTO: lastampa.it

Salonul Auto de la Geneva trebuia să înceapă de marți cu două zile dedicate întâi exclusiv jurnaliştilor, în care urmau să aibă loc premierele de maşini, după care timp de zece zile urma să fie vizitat de cel puţin 600.000 de oameni. La momentul actual, producătorii auto și furnizorii au început deja să-şi retragă personalul de la eveniment după ce virusul a devenit mai răspândit în Europa.

Un focar a paralizat mari părți din nordul Italiei în ultimele zile, iar această ţară se învecinează cu Elveția. Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în Elveția a crescut joi la nouă.

De notat că şi ediţia din acest an a Salonului Auto Internaţional de la Beijing, programată să se desfăşoare în aprilie, a fost anulată. Dacă se va proceda în mod analogic şi în cazul altor mari expoziţii de maşini deocamdată nu se cunoaşte, însă cele de la Geneva şi Beijing sunt unele dintre cele mai mari din lume, fiind vizitate anual de sute de mii de oameni.

Deocamdată nu se cunoaşte nici cum vor avea loc premierele programate pentru următoarele zile la Geneva Motor Show. În caz că vor fi organizate în mod tradiţional, virtual, noi vă vom ţine la curent cu toate noutăţile, aşa cum o facem de obicei. Staţi aproape!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise