‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Perju: „Anul 2019 a cunoscut o perioadă de încetinire vădită, care a condiționat...

Ion Perju: „Anul 2019 a cunoscut o perioadă de încetinire vădită, care a condiționat nerealizarea programelor sectoriale”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Planul de acțiuni al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a fost implementat pe jumătate în 2019. Declarația a fost făcută de șeful instituției, Ion Perju, în cadrul ședinței Colegiului Ministerului, la care a participat și premierul Ion Chicu.

„Gradul de realizare a Planului de acțiuni pentru anul  2019 este relativ scăzut. Fiind alimentat de un șir de factori importanți. Cota de îndeplinire a sarcinilor a fost de circa 50%, nu mai mult. Spre regret au fost mai mulți factori, care au dus la nerealizarea mai multor acțiuni, inclusiv remanierile guvernamentale, fluctuația accentuată a cadrelor, vulnerabilitatea memoriei instituționale, insuficiența resurselor umane condiționată de reformarea administrației publice centrale”, a declarat Ion Perju.

Oficialul a mai menționat că, pe parcursul anului trecut, 49 de persoane au plecat din MADRM.

„Anul 2019 a cunoscut o perioadă de încetinire vădită care a condiționat nerealizarea de programe sectoriale cum ar fi Programul pentru sectorul de carne, lapte, apicultură, horticultură, agricultură conservativă, ovine și caprine. Codul funciar în redacția nouă și Codul silvic nu au fost aprobate, precum și un șir de acte legislative și normative stipulate în Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere”, a adăugat ministrul.

Totodată, acesta a menționat că mai multe fonduri administrate de MADRM nu au fost pe deplin valorificate.

Amintim că, recent, președintele Igor Dodon a amenințat că ministrul Agriculturii, Ion Perju, va fi destituit din funcție în contextul desfrișărilor ilegale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›