Actualitate

Franţa confirmă 130 de cazuri de CORONAVIRUS, 2 persoane decedate şi 9 în stare gravă; 129 de cazuri în Germania

Două focare majore de cazuri grupate sunt în departamentul Oise, nu departe de Paris, şi în localitatea La Balme-de-Sillingy, situată în apropierea graniţei cu Elveţia. În aceste zone s-au luat începând de sâmbătă măsuri stricte de prevenire a răspândirii virusului, fiind interzise adunările publice, iar locuitorilor li s-a recomandat să-şi limiteze deplasările.

”Facem tot posibilul să frânăm evoluţia, să încetinim propagarea virusului, să protejăm zonele care nu sunt afectate ori sunt puţin afectate, să reducem contactele între populaţia acestor zone”, a mai explicat oficialul francez.

Franţa, împreună cu Germania, care a raportat şi ea duminică 129 de cazuri confirmate, este astfel a doua ţară europeană cea mai afectată de coronavirusul COVID-19, după Italia, care a înregistrat aproape 1.700 de cazuri şi 34 de decese.

În pofida eforturilor autorităţilor de a opri propagarea virusului, acesta continuă să se răspândească în Europa, cu noi state anunţând primele cazuri, iar altele o creştere a numărului lor. Republica Cehă este ultima ţară din UE unde duminică au fost anunţate primele cazuri de infectare, testele dând rezultat pozitiv la trei persoane care au revenit din Italia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *