ANSP: Șapte persoane, printre care copii, suspectate cu coronavirus, sunt supuse investigațiilor medicale

Specialiști de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică vor fi prezenți la Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a acorda suport în controlul fluxului de pasageri care intră pe teritoriul țării. Aceștia vor procesa fișele epidemiologice, în vederea transmiterii operative a datelor către medicii de familie.

Foto: UNIMEDIA

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Punctul Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, care a avut loc în acestă dimineață.

Astfel, toate persoanele revenite din zonele de risc vor fi monitorizate 14 zile, la domiciliu, de către medicii de familie și dacă sunt angajați în câmpul muncii vor beneficia de concediu medical, inclusiv de plata de indemnizație pentru incapacitatea temporară de muncă.

Potrivit autorităților, pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu a fost depistat nici un caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

ANSP anunță 7 cazuri suspecte, inclusiv copii și adulți, care au revenit din zonele de risc din Italia. Pe parcursul zilei de astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

La Punctele de trecere a Frontierei terestre și aeriene, s-au înregistrat circa 24.000 persoane care au intrat în țară, dintre care 758 persoane cu rutele directe din Italia.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a solicitat tuturor managerilor instituțiilor medico-sanitare să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv, prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate Publică va actualiza zilnic lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă şi a altor zone afectate de COVID-19, în special în Italia, astfel, asigurându-se o mai bună gestionare a cazurilor atât la punctele de trecere a frontierei, cât și de monitorizare a persoanelor de către medicul de familie.

În prezent, zonele afectate de Coronavirus de tip nou, în Italia, sunt regiunile Lombardia şi Veneto.


Pub