(video) O grupare de proxeneți, destructurată, după ce una din tinerele recrutate a alertat autoritățile

O grupare internațională, care recruta tinere din Moldova, România și Ucraina, pentru practicarea prostituției în Israel, a fost destructurată de către ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI, împreună cu PCCOCS. Informația a ajuns la organele de drept de la una dintre tinerele ce era recrutată.

Potrivit poliției, unul dintre membrii grupării a mers la salon să-și facă manichiura și în discuție cu meșterița i-a făcut oferta de a merge în Israel. Ulterior, tânăra a anunțat autoritățile despre activitatea grupării.

În cadrul investigației, poliția a depistat că este vorba despre trei persoane originare din Moldova, coordonatorul grupării fiind o doamnă în vârsta de peste 60 de ani, iar ceilalți doi, un bărbat și o femeie, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani. Totodată, se mai menționează și despre alte două persoane, de originine israeliană, care, la fel ar fi implicate.

Potrivit poliției, activitatea lor constă în popularizarea pe internet a ofertelor „de lucru”, transportarea tinerelor și coordonarea activității criminale.

În cadrul perchezițiilor desfășurate, oamenii legii au descoperit telefoane mobile, calculatoare, purtători de informație, carnete, dar și înscrisuri de ciornă, toate servind drept probă.

Membrii grupării sunt cercetați în calitate de bănuiți pentru comiterea infracțiunii de proxenetism și riscă până la 7 ani de închisoarea. Oamenii legii învestighează cazul în continuare, pentru a localiza și alți potențiali membri ai grupului.


Pub