Șoferii nu își mai pot parca mașinile pe partea dreaptă a carosabilului. Vezi străzile cu restricție

Pe mai multe străzi din zona centrală a capitalei se va institui regim restricționat de parcare. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Victor Chironda, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„Începând cu ziua de astăzi, se va institui regim restricționat de parcare pe o serie de străzi, acolo unde circulă troleibuzele și autobuzele. Este vorba despre bd Grigore Vieru, străzile Bodoni, Mateevici, Pușkin și bulevardul Ștefan cel Mare”, a menționat Victor Chironda.

Restricționarea presupune că în perioada imediat următoare, autoritățile vor institui măsuri pentru a limita posibilitatea de parcare pe banda din dreapta a carosabilului: „Vor fi diferite semne, anunțuri, colegii pregătesc tot conceptul”.

„În paralel, lucrăm la un proiect de sistematizare a parcajelor pe străzile secundare, pe care nu circulă transport public și pe care vom amenaja cu marcaj și cu semnele respective locurile în care se poate de parcat”, a precizat viceprimarul.

Anterior, primarul general a anunțat că problema parcărilor din capitală urmează a fi soluționată, cel puțin parțial, începând cu acest an. La moment, Primăria caută surse financiare pentru amenajarea unor parcări pe carosabil în zona centru a Chișinăului, dar și pentru construirea unor parcări multietajate, inclusiv în spatele clădirii Guvernului.


Pub