Ion Chicu, despre protestul veteranilor: „Regretăm că unii oameni s-au lăsat conduși din umbră de forțe care doresc destabilizarea Republicii Moldova”

Protestul din PMAN al veteranilor războiului de pe Nistru este calificat drept „acțiune plină de istericale pe care au organizat-o unele forțe politice tăinuite, prin manipularea unui grup de protestatari și prin instigarea la ură și violență în această zi sfântă pentru țară.” Declarația premierului Chicu a fost plasată pe pagina sa oficială de facebook.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit premierului Chicu „a strica ușile Guvernului, ale unei clădiri a statului nu e dovadă de patriotism, din contra – e dovada că detești edificiile țării și ale statalității. Aceste edificii nu aparțin premierului sau vreunui demnitar, ci Poporului Republicii Moldova.”

„Regretăm că unii oameni s-au lăsat conduși din umbră de forțe care doresc destabilizarea Republicii Moldova, prin ură, agresiune și dezbinare socială. Sperăm să ajungă la conștiința lor că au greșit”, a mai scris premierul.

„Fac un apel către toți la calm și înțelepciune. Doar în conciliere și înțelegere vom asigura buna dezvoltare a țării și reîntregirea noastră teritorială”, a conchis Chicu.

Ion Chicu / Sursa:Ion Chicu/facebook

Astăzi are loc un protest masiv în Piața Marii Adunări Naționale a veteranilor de război care solicită demisia Guvernului Chicu, a președintelui Igor Dodon și a președintei Parlamentului Zinaida Greneanîi, după ce ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a făcut o declarație imperinentă privind implicarea forțelor ruse „care au oprit vărsările de sânge în Războiul de pe Nistru.”


Pub