Peste 6 miliarde de lei - veniturile acumulate de FISC la Bugetul public național de la începutul anului

6,3 miliarde de lei - acestea sunt veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național în primele două luni ale anului 2020. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat un spor de 670,4 milioane lei.

Foto: UNIMEDIA

La cele patru componente ale Bugetului public național au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie- februarie a anului curent au fost încasate 2,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 199,8 milioane de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o creștere de 8,4 %.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 603,0 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 88,5 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 17,2 %.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 2,3 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 302,0 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 15 %.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 786,4 milioane de lei, cifră ce constituie cu 80,2 milioane de lei mai mult în comparație cu primele două luni ale anului trecut (+ 11,4 %).


Pub