IGP: Mai mulți protestatari vor fi amendați în urma manifestației de astăzi; Un bărbat s-a ales cu dosar penal

Mai multe cauze contravenționale și un dosar penal au fost deschise în urma protestului de astăzi al veteranilor. Despre acest fapt anunță Inspectoratul General de Poliție într-un comunicat.

Foto: UNIMEDIA

Oamenii legii spun că despre această acțiune a fost informată Primăria mun. Chișinău, doar că în declarația prealabilă a fost specificat că aceasta va dura până în jurul orei 14:00, termen care nu a fost respectat.

Totodată, în timpul manifestației de protest, unii participanți au încercat să provoace destabilizarea ordinii publice, iar ca urmare a fost spartă sticla ușii de la intrarea în sediul Guvernului și au fost aduse prejudicii, fapt documentat de polițiști.

„Manifestanții au încălcat dreptul cetățenilor la libera circulației, prin blocarea transportului public pe mai multe artere, fiind create incomodități locuitorilor orașului, agenților economici, serviciilor de urgență, și nu doar. În tot acest timp, Poliția a asigurat ordinea publică, siguranța persoanelor și a traficului rutier.

La orele 18:00, conducerea IGP a reușit să convingă protestatarii să renunțe la acțiunile de blocare a traficului din centrul Capitalei și să se retragă în fața Guvernului, unde se află și în acest moment. Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației au fost înregistrate și sunt documentate de organele competente, iar persoanele care sunt implicate vor fi sancționate conform prevederilor legale.

Recomandăm organizatorilor să respecte condițiile prevăzute din timp pentru desfășurarea unor astfel de acțiuni publice, ținând cont de răspunderea pe care o poartă în cazul unor abateri”, se arată în comunicatul celor de la Inspectoratul General de Poliție.

Amintim că un protestatar, care s-a alăturat manifestației combatanților de pe Nistru, adunați astăzi în fața Pieței Marii Adunări Naționale, a spart geamul ușii Guvernului cu un buzdugan. Bărbatul imediat a fost imobilizat de forțele de ordine.


Pub