(video) Premieră: Ediţia ultra limitată Pininfarina Battista Anniversario – de la 2.6 milioane de euro

Automobili Pininfarina a dezvăluit expresia supremă a primului hipercar electric de lux din lume – Battista Anniversario. Battista Anniversario marchează 90 de ani de când Battista ‘Pinin’ Farina a creat legendarul atelier de caroserie și casa de design Pininfarina, și este cea mai puternică mașină sport vreodată proiectată și construită în Italia.

Foto: autoblog.md

Mașinile Battista Anniversario vor fi asamblate manual la Cambiano, Torino, unde Pininfarina și-a stabilit centrul de proiectare și sediul central. Doar cinci maşini vor fi create, fiecare având un preț de start de 2.6 milioane de euro, ceea ce face ca Battista Anniversario să fie unul dintre cele mai exclusiviste automobile din lume.

„Bunicul meu a avut întotdeauna viziunea că într-o bună zi, va exista o gamă autonomă de mașini marca Pininfarina. Battista Anniversario, numită în onoarea lui pentru a marca 90 de ani de „carrozzeria” pe care a început-o, este o modalitate glorioasă de a lega trecutul nostru cu viitorul automobilismului”, a declarat Paolo Pininfarina, preşedintele Pininfarina SpA. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub