20:28:31 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon, Chicu și Greceanîi, HUIDUIȚI la Memorialul „Maica Îndurerată”, unde s-au dus să depună flori FĂRĂ veterani: Protest INEDIT al Mișcării UNIREA

Politică 02.03.2020 10:02 Vizualizări3599 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon, Chicu și Greceanîi, HUIDUIȚI la Memorialul „Maica Îndurerată”, unde s-au dus să depună flori FĂRĂ veterani: Protest INEDIT al Mișcării UNIREA


Președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și spicherul Zinaida Greceanîi au fost astăzi primii la Monumentul „Maica Îndurerată” pentru a depune, de la ora 8.00, flori în ziua când se împlinesc 28 de ani de la izbucnirea războiului de la Nistru.

Contrar tradiției, conducerea statului nu a fost însoțită de veteranii care au stat cu arma în mâini pentru a apăra integritatea R. Moldova și a plecat repede după Dodon, Chicu și Greceanîi au ținut un moment de reculegere la monumentul ridicat în memoria eroilor căzuți în luptele din 1992.

Mai mult, forțele de ordine nu au permis nimănui să intre pe teritoriul Memorialului „Eternitate”, până nu au plecat președintele, premierul și spicherul.

Reprezentanții Mișcării Politice UNIREA, care au ajuns cu puțin timp înaintea lui Dodon la eveniment, au fost înconjurați de Poliție și nu li s-a permis să depună flori odată cu cei de la conducere.

Cei de la UNIREA au imitat „moda” din Rusia îmbrățișată de socialiști pentru a marca „victoria de la 9 mai”, purtând pancarte cu pozele rudelor decedate în cel de-al Doilea Război Mondial, și au venit la „Maica Îndurerată” cu pozele lui Igor Dodon, Ion Chicu, ministrului de Externe Aurel Ciocoi, ministrului Apărării, Victor Gaiciuc etc., iar alături - citatele scandaloase ale acestora, precum „Crimeea este pământul Federației Ruse” (Dodon), „Eu nu știu ce înseamnă Frontul Popular” (Chicu) sau „Rusia a intervenit pentru a opri vărsările de sânge în 1992” (Ciocoi).



Deși nu au fost lăsați să se apropie, protestatarii au scandat „Jos Dodon!” și „Trădătorii” și i-au huiduit pe Dodon, Chicu și Greceanîi.

„În toți anii de când există această zi și această ceremonie la monumentul „Maica Îndurerată”, depunerile de flori se făceau împreună cu veteranii care au participat la războiul de agresiune al Rusiei asupra R. Moldova. De fapt, acțiunile de comemorare începeau la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care avea loc un marș până la Memorialul „Eternitatea", unde aveau loc acțiunile descrise mai sus. Veneau mii de oameni. Anul acesta, Dodon a făcut-o singur, pe ascuns, ca un fugar”, a comentat liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md