15:47:07 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu, despre războiul de pe Nistru: „Ceea ce se numește „conflict transnistrean” a devenit un BUSINESS MURDAR, cu implicarea politicienilor corupți de pe ambele maluri ale Nistrului”

Partide/Comunicate 02.03.2020 14:18 Vizualizări2987 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre războiul de pe Nistru: „Ceea ce se numește „conflict transnistrean” a devenit un BUSINESS MURDAR, cu implicarea politicienilor corupți de pe ambele maluri ale Nistrului” Facebook


Ex-premierul Maia Sandu critică toată clasa politică de la Chișinău, deoarece în cei 28 de ani de la izbucnirea războiului de pe Nistru nu a fost soluționat „conflictul transnistrean”, iar armata rusă continuă să staționeze pe teritoriul R. Moldova.

„Azi, 2 martie, se împlinesc 28 de ani de la evenimentele tragice de pe Nistru. Este de datoria noastră să ne amintim de cei care și-au sacrificat viața, luptând pentru integritatea teritorială și suveranitatea R. Moldova. Au trecut aproape trei decenii, dar cauza pentru care ei au luptat şi au murit rămâne nerealizată. După trei decenii, armata rusă este în continuare pe teritoriul țării noastre, iar ceea ce se numește „conflict transnistrean” a devenit un business murdar, cu implicarea politicienilor corupți de pe ambele maluri ale Nistrului. Majoritatea guvernelor care s-au perindat la Chișinău au urmărit interese obscure și nu și-au dorit soluționarea acestei probleme”, consideră fostul premier.

Potrivit Maiei Sandu, regimul autoritar și xenofob de la Tiraspol încalcă în continuare cu brutalitate drepturile fundamentale ale omului, iar guvernarea actuală de la Chișinău își bate joc de veterani și pune la cale trădarea cauzei pentru care oamenii au murit la Nistru.

„Și astăzi, după 28 de ani, combatanții protestează împotriva guvernanților corupți şi iresponsabili, în timp ce guvernarea ipocrită a transformat evenimentul de comemorare în unul de propagandă. Nu vom permite scenarii de federalizare și vom alunga trădătorii și hoții de la putere. Sacrificiul celor căzuți în luptele pentru integritatea teritorială și suveranitatea R. Moldova poate fi onorat doar prin crearea unui stat cu adevărat suveran, unitar şi indivizibil, unui stat de drept, cu instituţii puternice şi economie capabilă să asigure prosperitatea cetăţenilor săi”, a adăugat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md