Tineri băgați în sicriu și puși să jure pe Biblie, ritual înfiorător într-o biserică din Cluj (VIDEO)

by D M
Distribuiti mai departe...

Imagini cu tineri băgați în sicriu și puși să jure pe Biblie au devenit virale. Părintele Tonca de la Biserica Ortodoxă de pe strada Poștei din orașul Huedin, județul Cluj, apare într-o filmare în care ia bani pentru a efectua ritualuri înfiorătoare chiar în incinta bisericii.

Ritualul arată că persoanele care trebuiau să se jure în fața familiei că nu s-au încurcat cu anumite fete se așază într-un sicriu poziționat în biserică, în fața altarului, relatează gândul.ro care citează  ziardecluj.ro.

Înainte de începerea ritualului, preotul Tonca le cere banii enoriașilor, apoi ia o cruce și Biblia și le spune acestora ce să repete pentru ca jurământul să fie valid.

Ulterior, după apariția imaginilor în mediul online, a venit și reacția oficialilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Astăzi, conducerea Arhiepiscopiei au avut o ședință în urma căreeia s-a stabilit că preotul Tonca trebuie decăzut din dreptul de a oficia orice slujbă religioasă.

Potrivit acestora, jurămintele din filmare încalcă orice canoane bisericești și susțin că părintele Tonca putea doar să spună o rugăciune și să îi îndrume spiritual pe cei ce au participat la ritual.
„Am luat act și a fost adusă la cunoștința Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț, despre ce s-a întâmplat la Huedin. Tocmai ce s-a încheiat ședința prin care s-a decis că preotul Tonca nu mai are voie să mai oficieze nicio slujbă religioasă. El era pensionat, însă slujea în continuare la Huedin. Protopopul de la Huedin ne-a raportat incidentul și s-au luat măsuri”, explică purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Bogdan Ivanov.

FOTO & VIDEO: ziardecluj.ro


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...