Igor Dodon: „Sunt multe semnale care indică faptul că în spatele manifestării violente de astăzi se află unele grupări politice”

dodon declaratii

Președintele țării, Igor Dodon, consideră că protestul veteranilor care au luptat pe Nistru este organizat de anumite forțe politice. În postarea sa pe Facebook, Dodon a scris că în mulțime au fost văzute fețe folosite în trecut de PD-ul lui Plahotniuc pentru a face acțiuni împotriva partidelor de opoziție.

„În ceea ce privește protestul de astăzi, orice manifestare de acest gen trebuie să fie liberă și democratică, să se respecte legile statului și siguranța celorlalți cetățeni. Cu regret, ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bătrâni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere”, scrie în postare.

Dodon a scris că sunt multe semnale care indică foarte clar că în spatele manifestării violente de astăzi se află unele grupări politice. „Există informații că protestatarii au fost aduși cu autobuze din raioane, iar liderii lor au fost sponsorizați, într-un stil atât de cunoscut din trecut, iar în mulțime au fost văzute fețe folosite în trecut de PD-ul lui Plahotniuc pentru a face acțiuni împotriva partidelor de opoziție, iată de ce sloganele folosite au avut o tentă preponderent politică sau geopolitică, fără legătură cu nevoile reale ale veteranilor. Acestea sunt aspecte pe care societatea trebuie să le cunoască, să înțeleagă ce se află în mod real în spatele unor astfel de manifestări provocatoare. Instituțiile abilitate trebuie sa facă lumină asupra celor care au organizat aceste provocări și să informeze societatea”, a mai scris președintele.

La sfârșit, Igor Dodon a îndemnat cetățenii să nu lase pe nimeni să intoxice societatea cu ură, violență și manipulare.

Amintim că mai mulți veterani de război protestează în aceste clipe în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia cer demisia guvernului și a președintelui Igor Dodon. Tot azi, deputatul Sergiu Litvinenco a spus că PAS va înainta o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Ciocoi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente