/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ A fost desemnată melodia cu care România va participa la Eurovision 2020

missing
02 martie 2020, ora 14:34

România merge la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa „Alcohol You”, cântată de Roxen. Melodia a fost aleasă prin votul juriu și cel al publicului.

Finala națională Eurovision 2020 a avut loc duminică seară la Buzău, unde Roxen a adus pe scenă cele cinci piese propuse. Melodia care a plăcut cel mai mult atât publicului, cât și juriului a fost „Alcohol You”.

„Alcohol You” este o pise pe care o simt cu toată ființa mea și pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei și mă bucur foarte tare că și publicului și juriului le-a plăcut și au votat-o. Le mulţumesc tuturor! Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine şi mă motivează atât personal, cât şi ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată şi să fac muzică. Îmi doresc ca melodia „Alcohol You” să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată şi de publicul din străinătate şi, de ce nu, votată la Rotterdam. Am emoţii foarte mari, dar sunt constructive şi mă ajută să pregătesc show-ul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni” a spus Roxen, imediat după anunţarea rezultatului.

Anul acesta, selecția națională din România pentru Eurovision Song Contest s-a desfășurat după un model nou.

În luna februarie, în prima fază de concurs, o comisie de specialitate a desemnat-o pe Roxen drept cea mai reprezentativă voce. Pentru a alege cea mai bună voce, TVR și casa de discuri Global Records au derulat un proces de selecție pornind de la mai multe candidaturi. În faza finală de selecție au intrat trei artiști: Roxen, Cezar și Diana V. Ei au fost supuși unor analize desfășurate de-a lungul mai multor zile, în sesiuni efective de lucru și sesiuni de compoziție într-o tabără de creație.

Finala Eurovision Song Contest 2020 va avea loc pe 16 mai la Rotterdam. Cele două semifinale se vor desfășura pe 12 și 14 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram