/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Maia Sandu le promite veteranilor: „Nu vom permite federalizarea și vom alunga trădătorii și hoții de la putere”

missing
02 martie 2020, ora 14:48

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, acuză guvernanții că au transformat evenimentul de comemorare a victimelor războiului de pe Nistru în unul de propagandă și le promite veteranilor care au ieșit astăzi la protest în centrul capitalei că va lupta împotriva federalizării statului și pentru a da jos actuala conducere.

„Se împlinesc 28 de ani de la evenimentele tragice de pe Nistru. Este de datoria noastră să ne amintim de cei care și-au sacrificat viața, luptând pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova. Au trecut aproape trei decenii, dar cauza pentru care ei au luptat şi au murit rămâne nerealizată…

Regimul autoritar și xenofob de la Tiraspol încalcă în continuare cu brutalitate drepturile fundamentale ale omului. Iar guvernarea actuală de la Chișinău își bate joc de veterani și pune la cale trădarea cauzei pentru care oamenii au murit la Nistru.

Și astăzi, după 28 de ani, combatanții protestează împotriva guvernanților corupți şi iresponsabili, în timp ce guvernarea ipocrită a transformat evenimentul de comemorare în unul de propagandă. Nu vom permite scenarii de federalizare și vom alunga trădătorii și hoții de la putere. Sacrificiul celor căzuți în luptele pentru integritatea teritorială și suveranitatea R.Moldova poate fi onorat doar prin crearea unui stat cu adevărat suveran, unitar şi indivizibil, unui stat de drept, cu instituţii puternice şi economie capabilă să asigure prosperitatea cetăţenilor săi.
Memorie veșnică celor căzuți pentru independența Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram