‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleRenet Simirenco și Idared - cele mai solicitate soiuri de mere din regiune

Renet Simirenco și Idared – cele mai solicitate soiuri de mere din regiune

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultima săptămână a lunii februarie a acestui an au apărut unele schimbări pe piața de mere în țările regiunii de monitorizare a proiectului EastFruit.

Potrivit analiștilor, doar în Polonia și Georgia nu au existat schimbări speciale pe piața merelor în ultimele șapte zile. În restul țărilor analizate, ultima săptămână a lunii februarie a înregistrat atât o întărire a tendințelor de creștere ale prețurilor, cât și reducerea acestora pentru unele categorii.

Dacă e să vorbim de reducerea prețurilor stabilite anterior pentru mere, acestea au fost aplicate de vânzători, în majoritatea cazurilor, din dorința de a vinde cât mai repede loturile de mere de calitate medie și scăzută.

Cea mai accentuată tendință de majorare a prețurilor a fost înregistrată în Moldova, unde prețurile au crescut la majoritatea soiurilor. În același timp, creșterea prețurilor a fost treptată și nu mai mare de 10%, ceea ce a permis menținerea cantităților vândute la nivelul celor înregistrate anterior.

Potrivit producătorilor moldoveni, stocurile de mere de înaltă calitate care pot fi exportate s-au epuizat, iar unii pomicultori au luat decizia de a suspenda vânzarea loturilor existente de mere de înaltă calitate până în lunile martie-aprilie a acestui an, la prețuri mai bune.

Cel mai popular soi de mere vândut s-a dovedit a fi Renet Simirenco, în special în țări precum Moldova, Ucraina, Tadjikistan și Uzbekistan. Pentru acest soi a fost înregistrată o creștere maximă a prețului, de până la aproape 15% în ultimele 7 zile.

‹ adv ›

Totodată, un alt soi de mere apreciat de traderi a fost Idared, înregistrând majorări de preț în Moldova, Ucraina și Federația Rusă.

FOTO: ogorodnash.ru, imagine simbol;

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Pomi fructiferi de mere pe mm106: Erli Geneva . Discaveri . Slava peremojțam . Red Fri . Prima ruj (Acane) . Gala mast . Gala Baron . Gala Bakey . Jono prinț ( чёрныи принц ). Jeromin geromin .Campion Reno 2 . Golden Rengers . Florina . Red cif . Super cif . Aidaret .
    Pe mm 26: Gala Baron . Gala Bakey . Cempion reno 2 . Naidaret

    Prune : stenley ; Prezident
    Cires : Crupnoplodnaia ;
    Abricos Ananasovîi ( Надежда) децкий аншлаг
    Nuci . Alune .
    Coacază neagră soi Titania
    Avem toate actele necesare care confirma calitatea și pentru a obține subvenționare.
    Este posibila si livrarea .
    Primim comenzi pe la toamna viitoare pe mm9 . mm26 .mm106
    Material saditor m106 antipca alicea
    068850785

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›