Ce scrie deasupra portretului reginei Elisabeta a II-a, de la ambasada Marii Britanii la Teheran

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasada Marii Britanii la Teheran s-a deschis păstrând încă graffiti-urile realizate de protestatari în anul 2011. Drept urmare, deasupra unui tablou cu portretul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află încă scris „Moarte Angliei”.

Redeschiderea ambasadei Marii Britanii la Teheran a stârnit numeroase comentarii şi speculaţii, alimentate în ultimă instanţă şi de câteva fotografii publicate pe Internet.

Imaginile care au făcut rapid înconjurul lumii arată că graffiti-urile realizate pe pereţii instituţiei în timpul protestelor din anul 2011 sunt încă intacte. Aşa se face că deasupra unui portret al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află încă scris „Moarte Angliei”, relatează The Independent, citat de realitatea.net.

Acelaşi mesaj poate fi citit şi pe uşile sălii de primire a invitaţilor ambasadei.

Ambasada Marii Britanii la Teheran a fost redeschisă duminică, 23 august, după aproape patru ani, în cursul unei vizite în capitala iraniană a şefului diplomaţiei britanice Philip Hammond.

Instituţia a fost închisă în 2011, după ce a fost atacată de către protestatari, în timpul unei demonstraţii împotriva sancţiunilor impuse Iranului.

Hammond este primul ministru de Externe britanic prezent în Iran din 2003 încoace


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...