(video) Oficial! Andrei Năstase, desemnat candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova

Platforma DA susține o conferință de presă, după Consiliul Politic Național. În cadrul conferinței, Consiliul Politic Naţional a anunțat că a decis desemnarea lui Andrei Năstase drept candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la alegerile din toamnă curent.

Foto: UNIMEDIA

„Am primit astăzi o responsabilitate uriașă. Mi-o asum.Recuperarea Președinției Republicii Moldova este doar un mijloc prin care dorim să ne atingem obiectivele noastre supreme. Creșterea calității vieții oamenilor, eradicarea corupției, dreptate pentru toți și pentru fiecare în parte, libertate, stat de drept și justiție independentă, reîntregirea familiilor noastre aici, acasă, integrare europeană pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei”, a declarat Andrei Năstase.

„Urmează câteva luni de zile în care avem foarte multă muncă. Locul țării noastre este alături de țările europene. Țara noastră are nevoie de un președinte care nu minte, de un președinte dedicat cetățenilor și care va lucra pentru poporul acestei țări. Republica Moldova are nevoie de o clasă politică nouă care să nu mintă și să se dedice în totalitate poporului și bunăstării acestui popor. Cel mai mare coșmar pentru Moldova este victoria lui Dodon la alegerile din această toamnă”, a mai adăugat Năstase.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu, deși „sondajele îi ofereau lui mai multe șanse de câștig”, spune liderul Platformei DA. Maia Sandu a pierdut atunci, în turul doi, în fața lui Igor Dodon, cu o diferență de peste 4 puncte procentuale.

Andrei Năstase a spus, în repetate rânduri, că cedarea sa din 2016 a fost una „fără precedent” și nu singura de până acum și așteaptă ca și alți lideri, declarați pro-europeni, să „renunțe la orgolii pentru o strategie națională”.


Pub