Moldova.org recomandă: Recorder, Decât o revistă și Takiedela

PE SCURT

În fiecare weekend, echipa Moldova.org recomandă spre lectură articole publicate de instituții de jurnaliști pe care le urmărim și a căror muncă este un exemplu bun pentru noi.

Deși aceste materiale relatează niște istorii triste, totuși acestea vă vor pune pe gânduri și poate chiar vă vor face mai buni.

PE LUNG

RECORDER: VIDEO. Povestea medicului care și-a construit propriul spital

Jurnaliștii de la Recorder relatează istoria de viață a unui chirurg, care în urmă cu 26 de ani, a decis să deschidă propriul spital, fiind revoltat de sistemul medical de stat și a început să trateze pacienții, fără să-i taie. Aceasta este povestea unui medic care a înțeles că poate să profeseze în România la un nivel comparabil cu chirurgii din Occident. Dar pentru a asta a fost nevoie să lase în urmă lamentările și să schimbe singur câteva lucruri din jurul său: „Trebuie să ieșim din statutul de victimă!”.

Decât o revistă: Izolare în vremea coronavirusului

Cum se vede panica legată de coronavirus dintr-o locuință pusă sub izolare voluntară pentru două săptămâni. „De două zile, lumea se uită spre Italia ca la un furuncul gata să explodeze, de parcă nu era clar de aproape două luni că o epidemie de proporțiile astea o să depășească granițele Asiei. La Otopeni, îi așteaptă pe pasageri cu formulare și termometre – foarte util în contextul în care mulți oameni sunt asimptomatici. Încep să iasă primele știri care le recomandă tuturor celor veniți din Italia să rămână acasă două săptămâni, chiar dacă nu au febră și nu au vizitat cele două regiuni din nord care sunt în carantină, Lombardia și Veneto…”

TakieDela: На коленях

Sergiu este un fiu foarte blând și iubitor. Însă, la ai săi 35 de ani, el este neputincios ca un copil. Iar mama sa Laura se trezește adesea cu lacrimi în ochi și simte că nu mai are puteri. Îi este greu să vorbească, dar face tot ce poate pentru a fi înțeles. Sergiu își dorește „Sănătate și succes în studiile sale”. Pentru a se îmbrăca și a se dezbrăca, Sergiu are nevoie de ajutor, iar când se mișcă prin casă o face în genunchi. Asta e ceea ce poate să facă singur.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.