(foto) Studenții UTM le demonstrează liceenilor că inginerii creează viitorul

UTM1

În această săptămână, Centrul Universitar pentru Informare și Ghidare în Carieră al UTM a dus spiritul UTM mai aproape de elevii liceelor din Capitală. După întâlnirea cu studenții UTM, sute de elevi ai liceelor din capitală – „Elena Alistar”, „Dacia”, „Principesa Natalia Dadiani”, „Petru Zadnipru”, „Onisifor Ghibu”, „Litterarum”, „Constantin Negruzzi”, „I.S. Neciui-Levițki”, „Liviu Deleanu” –, dar și din suburbii – „Alexandru cel Bun” (Sângera) şi „Dragoş Vodă” (Stăuceni) – și-au manifestat interesul față de creația inginerească.

Opt studenți ai UTM – Maria Cernei (FET), Diana Timercanși Anastasia Rabeii (Facultatea Tehnologia Alimentelor), Tatiana Eșanu (Facultatea Inginerie Economică și Business), Artiom Beleniuc (Facultatea Urbanism și Arhitectură), Iuliana Railean, Silvia Turchin și Ludmila Secher (Facultatea Textile și Poligrafie) – le-au împărtășit elevilor impresiile personale din perioada în care se aflau și ei în pragul admiterii, iar acum, la o distanță de câțiva ani, sunt mândri de alegerea făcută în favoarea Universității Tehnice a Moldovei. Facultățile pe care le reprezintă sunt o dovadă concludentă că ingineria e omniprezentă și la fel de fascinantă și captivantă oriunde.

„A fost o săptămână cu mult interes față de inginerie din partea liceenilor”, ne-a spus cu bucurie Maria Cernei, studentă a Facultății Electronică și Telecomunicații.

Studenții le-au vorbit liceenilor cu entuziasm despre cursurile din aule, orele din laborator, dar și despre viața din cămin. Studenția e o paletă multicoloră și dacă îmbini chibzuit studiile, creația tehnică, muzica, dansul, sportul, atunci te cultivi, crești, evoluezi. Cam așa e viața la Universitatea Tehnică: densă, interesantă, frumoasă.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente