(foto) Doi profesori de la Universitatea Tehnică din Moldova au susținut cu succes testul ESRI România

87593547_2363075057315736_553278438689996800_n

Doi profesori din cadrul UTM, Dumitru Botnaru și Livia Nistor-Lopatenco, au susținut cu succes testul ESRI. Acest lucru a fost posibil datorită bunei colaborări a ESRI România cu actuala administrație a Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru a Universității Tehnice a Moldovei.

Cursurile în domeniul Sistemelor Informatice Geografice, dedicate profesorilor și studenților din România, au avut loc în perioada 17-21 februarie 2020.

Cursurile standard ESRI au fost organizate pe două module: Introduction to GIS Using ArcGIS și ArcGIS Pro: Essential Workflows, fiind de un real folos participanților, implicit reprezentanților din cadrul FCGC-UTM. Deși concepția cu privire la crearea Sistemului Informaţional Geografic Naţional în Republica Moldova a fost aprobată în anul 2003, după 17 ani de implementare se cer eforturi deosebite ca sistemul să avanseze.

Universitatea Tehnică a Moldovei implementează în procesul de studii experiența avansată în domeniul creării sistemelor geoinformaţionale în ţările dezvoltate, în special din România, pentru a evita eventualele erori, pierderea de timp şi a mijloacelor financiare în căutarea soluţiilor deja existente și a corespunde cerințelor unui veritabil Sistem Informaţional Geografic Naţional (SIGN), care este un complex de resurse informaţionale integrate într-un sistem unic, create de instituţiile de ramură, reieşind din competenţa acestora şi repartizarea ramurală a împuternicirilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente