/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Prima țară din lume în care transportul public va fi, de azi, gratuit

missing
01 martie 2020, ora 09:50

De azi, în Luxemburg, una dintre cele mai bogate țări din Europa, transportul public devine gratuit. Vor fi pe gratis călătoriile cu autobuzele, și tramvaiele, și trenurile, atât pentru băștinași, cât și pentru turiști, scrie Euronews.com.

Potrivit autorităților din Luxemburg, aceasta este o măsură socială, menită să descurajeze folosirea mașinilor private, care dăunează grav mediului. Totodată, în acest mod autoritățile vor să descarce drumurile de ambuteiaje.

Datele statistice arată că în prezent, aproximativ 47% dintre călătoriile de afaceri în Luxemburg sunt efectuate cu mașina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram