Coronavirus: 600 de noi cazuri în Coreea de Sud și 210 morți în Iran. Care este situația pe glob

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut într-o singură cu 594, în Coreea de Sud. Astfel, numărul total de îmbolnăviri se ridică la 2931. Totodată, până astăzi au decedat 16 dintre cei care au fost purtători de viruși. În afară de China, Coreea de Sud înregistrează cea mai gravă situație de pană acum, scrie BBC.

Foto: UNIMEDIA

Ce se întâmplă, totuși, în Coreea de Sud?

Mare parte din cazurile de infectare cu Covid-19 s-au înregistrat în orașul Daegu din sud-estul țării, epicentru al epidemiei din această țară. Răspândirea virusului este legată de un grup religios creștin, Shincheonji, pe care mulți îl consideră o sectă. Autoritățile cred că membrii acestui grup s-au infectat unii pe ceilalți în timpul serviciului religios și apoi au răspândit boala în toată țara, aparent fără a fi depistați, scrie digi24.

În prezent, cazuri de coronavirus s-au înregistrat în peste 50 de țări. Sunt 85.209 cazuri confirmate la nivel global, dintre care 2.924 s-au soldat cu deces, marea majoritate fiind în China (79.252 de persoane infectate și 2.835 de morți).

O situație gravă se înregistrează și în Iran unde, potrivit unor surse medicale citate de BBC, numărul morților ar fi ajuns la 210 în realitate, de șase ori mai mult decât au raportat oficial autoritățile.

În Italia, numărul persoanelor infectate a ajuns la 821, iar cel al deceselor la 21.

Departamentul de Sănătate din Australia a confirmat că 25 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, față de bilanțul oferit anterior de 22 de cazuri, scrie CNN. Dintre aceștia, 15 s-ar fi vindecat, iar restul au o stare de sănătate stabilă.

Belarus, Lituania, Olanda, Noua Zeelandă și Nigeria sunt țările care au anunțat primele lor cazuri de îmbolnăvire. Marea Britanie are, la rândul ei, un prim cetățean decedat din cauza Covid-19. Este vorba despre un pasager de pe nava de croazieră Diamond Princess.


Pub