Cercetătorii au descoperit cea mai mare explozie din Univers de la Big Bang

Oamenii de ştiinţă au descoperit cea mai mare explozie din Univers de la Bing Bang. Explozia cosmică descoperită ar avea o dimensiune de circa 5 ori mai mare decât orice au reușit să depisteze până astăzi cercetătorii, scrie BBC.

Foto: XMM/CHANDRA/GMRT/2MASS

Eliberarea uriaşă de energie ar fi provenit de la o gaură neagră masivă, aflată la aproximativ 390 de milioane de ani lumină depărtare de Pământ.

Erupția ar fi lăsat o urmă gigantică în constelația Ophiuchus, care conține mii de galaxii individuale amestecate cu gaz și materie neagră.

Studiul a fost publicat în The Astrophysical Journal. "Am încercat să trasnpun această explozie în termeni umani și este într-adevăr, într-adevăr dificil", a declarat co-autorul Melanie Johnston-Hollitt pentru BBC News.

"Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să vă spun că dacă această explozie a continuat să se producă în cei 240 de milioane de ani ai izbucnirii - ceea ce probabil nu a făcut-o, dar oricum - ar fi ca și cum ar fi declanșat 20 de miliarde de miliarde de megaton TNT la fiecare o mie de secunde pentru cei 240 de milioane de ani. Deci, este de neînțeles mare. Uriaș. "


Pub