Grecia: 4000 de migranți au încercat să intre „ilegal” din Turcia

Grecia a împiedicat 4.000 de migranţi să intre „ilegal” din Turcia pe teritoriul său, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, după o reuniune de urgenţă condusă de premierul Kyriakos Mitsotakis, transmit AFP şi Reuters, citat de AgerPres.

Foto: euobserver.com

„Grecia s-a confruntat ieri, 28 februarie, cu o tentativă organizată, de masă şi ilegală de violare a frontierelor noastre, dar a depăşit-o”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

„Ne-am apărat frontierele şi pe cele ale Europei. Am împiedicat peste 4.000 de tentative de pătrundere ilegală în interiorul teritoriului nostru”, a adăugat el, la scurt timp după ce Turcia a anunţat că va lăsa deschise graniţele pentru migranţi spre Europa.

Sâmbătă, într-un discurs la Istanbul, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia va lăsa frontierele deschise pentru a permite trecerea migranţilor, şi a reproşat Uniunii Europene că nu ajută suficient Ankara.

Nu vom închide porţile, a spus preşedintele turc, afirmând că 18.000 de migranţi au trecut frontiera pentru a ajunge în Europa, începând de vineri, o cifră imposibil de confirmat.


Pub