„La 100 de ani vei fi în floarea tinereții.” Codrina Pietraru spune cum e să fii născută pe 29 februarie

collage

Ziua de naștere e una dintre cele mai așteptate sărbători din an, în special pentru persoanele care iubesc să fie în centrul atenției. Cadouri, flori, mesaje drăguțe și sentimentul că tu ești în centrul universului. Frumos, nu? Dar ce faci dacă te-ai născut pe 29 februarie și ziua ta specială e o dată în patru ani? Simplu, o sărbătorești timp de două zile și ai mai mult de câștigat. Codrina Pietraru s-a născut pe 29 februarie și ne spune cu ce „dificultăți” se confruntă și de ce nu și-ar schimba niciodată data nașterii.

Astăzi, Codrina împlinește patru ani

Din cauză că 29 februarie e o dată în patru ani, în acest an ar reieși că Codrina împlinește patru ani și trebuie să meargă în grupa medie la grădiniță. Tânăra recunoaște că pe seama zilei sale de naștere se fac mai multe glumițe, dar spune ferm că niciodată un ar fi vrut să se nască în altă zi, pentru că așa e mai specială. „E o senzație tare faină când realizezi că foarte puțini oameni s-au născut pe 29 februarie și tu ești o norocoasă să faci parte din această „comunitate” mai restrânsă. Sunt extrem de mândră că m-am născut în această zi și mereu o trăiesc la maximum, cu toată rezerva de patru ani.”

Codrina își sărbătorește ziua de naștere aproape ca eroii din povești la care petrecerile durează trei zile și trei nopți. „Când nu e an bisect, e deja o normalitate ca ziua mea să dureze două zile, pe 28 februarie și pe 1 martie, de obicei felicitările vin în ambele zile și e puțin confuză situația, dar e o normalitate pentru mine și cred că și pentru cei născuți în aceeași zi. E amuzant faptul că eu vreau să se considere ziua mea pe 1 martie când nu e an bisect, dar mai multe felicitări vin pe 28 februarie și iese așa o situație interesantă.”

Dacă tot „așteaptă” patru ani pentru a-și sărbători ziua, tânăra spune că în 2020 a pregătit o petrecere de neuitat. „Anul acesta voi face ceva diferit, voi sărbători cu prietenii și mă voi distra la maximum pentru că în opina mea împlinesc o vârsta frumoasă și pentru mine ziua asta e foarte importantă și specială, deoarece doar în anii bisecți simt că e ziua mea.”

„Oricum vei rămâne veșnic tânăra, dar noi nu”

Faptul că e născută într-un an bisect, părinții i-au explicat la vârsta de șase ani. „Nu țin minte în ce context mi-au spus-o, dar au menționat că voi fi tânără mereu.”

Codrina a făcut și o mică listă de patru cele mai frecvente glumițe pe care le fac persoanele din jurul ei când află că e născută pe 29 februarie:
# „Vrei o păpușă de ziua ta?”;
# „Oricum vei rămâne veșnic tânăra, dar noi nu”;
# „La o sută de ani vei fi în floarea tinereții”;
# „Nu uita ca anul acesta înmulțești la patru”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente