/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

28 de lucruri pe care nu le știai despre prințesa Diana

missing
29 februarie 2020, ora 14:09

Prințesa Diana a fost actvistă, fashion icon și unul dintre cei mai influenți oameni ai secolului trecut. Deși a trăit o mare parte din viață în centrul atenției, probabil există lucruri pe care nu le știai despre ea. De la viața ei de dinainte de a deveni prințesă, la gusturile ei în materie de muzică, iată câteva lucruri de reținut despre prințesa Diana, cunoscută și ca „prințesa inimilor”. 

1. Era al patrulea copil dintr-o familie cu cinci copii

Prințesa Diana avea două surori, Sarah (acum Lady Sarah McCorquodale) și Jane (acum Lady Jane Fellowes), și un frate mai mic, Charles Spencer (acum Earl Spencer). Celălalt frate al său, John Spencer, a murit la câteva ore după nașterea sa în ianuarie 1960, cu un an și jumătate înainte de nașterea Dianei, scrie tabu.ro.

2. Părinții ei au divorțat când avea 7 ani

Părinții Dianei, Frances Shand Kydd și Edward John Spencer, al 8-lea Earl Spencer, au divorțat când avea doar șapte ani. Părinții Dianei au avut o relație zbuciumată, iar ea a menționat adulterul și violența domestic drept unele dintre motivele separării lor.

3. Bunica ei a fost asistenta personală a reginei mamă

Bunica maternă a Dianei, Ruth Roche, baroneasa Fermoy, a fost asistenta personală a reginei Elisabeta, regina mamă.

4. A crescut într-o casă din moșia Sandringham închiriată de regina Elisabeta

Sandringham House se află în Norfolk și este deținută de familia regală. Acolo se află Park House, unde mama Prințesei Diana, Frances și Diana s-au născut, în 1936, respectiv 1961.

5. A vrut să fie balerină, dar era prea înaltă.

6. A devenit „Lady” Diana după ce tatăl ei a moștenit un titlu.

Diana a devenit Lady Diana Spencer în 1975, după ce tatăl ei a moștenit titlul de Earl Spencer. „Lady Di” a devenit porecla ei, chiar și după ce a obținut titlul de Prințesa de Wales când s-a căsătorit cu Prințul Charles.

7. Școala nu era punctul ei forte.

Diana a mers la școală până la vârsta de nouă ani și apoi a urmat internatul. A renunțat la școală la 16 ani.

8. A lucrat ca bonă și ca profesoară.

Înainte de a-l întâlni pe prințul Charles și de a deveni prințesă, Diana a avut multe joburi ciudate, inclusiv cel de bonă și profesor de școală. A fost plătită cu doar 3 lire pe oră pentru a se juca cu copiii, a face curățenie și a spăla.

9. A fost prima mireasă regală care a avut o slujbă plătită.

Când s-a căsătorit cu prințul Charles în 1981, Diana a devenit prima mireasă regală care a avut vreodată un loc de muncă plătit până a devenit soția unui prinț.

10. Prințul Charles și-a dat întâlnire mai întâi cu sora ei mai mare.

Diana și-a cunoscut viitorul soț prin sora ei mai mare, Sarah. Prințul Charles și Sarah au avut o relație la sfârșitul anilor ’70.

11. Prințul Charles era vărul ei îndepărtat.

Diana și Charles erau de fapt rude, mai exact very de gradul 16, ambii descendenți ai regelui Tudor King Henry VII.

12. A ieșit cu prințul Charles doar de 12 ori înainte de a se căsători.

Cei doi s-au logodit în 1981. La vremea respectivă, Diana avea doar 19 ani, iar Charles avea 32 de ani.

13. Rochia ei de mireasă a înregistrat un record.

Rochia de mireasa din tafta ivory a Dianei a fost realizată de soții David și Elizabeth Emanuel. Rochia era împobodită cu 10.000 de perle și avea o trenă de 25 de metri lungime, una dintre cele mai lungi trene regale din lume.

14. Nu și-a spus jurămintele.

În schimb, i-a promis că-l „va iubi, îl va ocroti, îl va respecta și îl va păzi la bine și la rău”.

15. A fost prima personalitate regală care a născut într-un spital.

Era tradiție regală ca moștenitorii la tron ​​să se nască acasă.

16. Stilul ei parental era foarte neconvențional pentru o personalitate regală

Diana nu era o mamă regală obișnuită. Ea era hotărâtă să-i crească pe prințul William și prințul Harry cât mai „normal”.

17. Designerul ei preferat a fost Catherine Walker.

18. Scria întotdeauna cărți de mulțumire.

Se pare că a scris note de mulțumire miilor de oameni care i-au adus cadouri prințului William după ce s-a născut. Astăzi, unele dintre scrisorile ei scrise de mână au fost scoase la licitație pentru sume de la 2.000 $ la 20.000 $, în funcție de conținutul și unicitatea notei.

19. Era o activistă pentru conștientizarea HIV

Diana a scris istorie în aprilie 1987, când a fost fotografiată dând mâna cu un pacient HIV fără să poarte mănuși. Fotografia a ajutat la răspândirea mesajului conștientizării HIV și a educat percepția publicului asupra bolii. În acea zi, Prințesa a deschis prima unitate din Marea Britanie HIV/SIDA.

20. Avea o mulțime de prieteni celebri

Diana avea mulți prieteni celebri, printre care Elton John, George Michael, Tilda Swinton și Liza Minelli. Diana s-a împrietenit, de asemenea, cu Kurt Russell și Goldie Hawn.

21. Trupa ei preferată era ABBA

Folosea termenul de cleavage bags pentru clutcherele ei, pe car ele folosea pentru a-și acoperi partea de sus.

22. Își înregistra multe dintre gândurile ei.

Prințesa vorbea despre nefericirea ei, sentimentul de trădare, tentativele sale de sinucidere – și două lucruri despre care nu s-a mai auzit niciodată: bulimie nervoasă și o femeie numită Camilla.

23. A avut o aventură cu garda ei de corp.

Barry Mannakee a fost polițist în Royal Protection Squad înainte de a deveni garda de corp a prințesei Diana în 1985. După un an, Barry Mannakee a fsot transferat din cauza relației sale cu Lady Di.

24. Inelul ei de logodnă a fost ales dintr-un catalog.

Diana și-a ales inelul dintr-un catalog, lucru neobișnuit, deoarece majoritatea personalităților regale aveau bijuteriile concepute special pentru ele.

25. Rochiile ei au strâns milioane la licitațiile de caritate.

Cu doar câteva luni înainte de a muri, Diana a organizat o licitație la Casa Christie din Londra pentru 79 dintre cele mai iconice rochii pentru a strânge bani pentru SIDA și organizațiile de caritate pentru cancer. Una dintre cele mai cunoscute rochii vândute a fost „rochia Travolta”, o rochie albastră de catifea pe care prințesa Diana a purtat-o ​​la o gală la Casa Albă, unde a dansat alături de John Travolta.

26. Titlul ei a fost revocat după divorț

După ce a divorțat de Prințul Charles în 1996, titlul de „Înălțimea Sa regală” i-a fost revocat. Dar regina Elisabeta a II-a nu a fost cea care a decis acest lucru, ci prințul Charles.

27. A invitat-o pe Cindy Crawford la Palatul Kensington

Diana l-a invitat pe supermodelul Cindy Crawford la un ceai, în mare parte pentru a le face pe plac prinților Harry și William, care erau adolescenți la acea vreme.

28. Este înmormântată pe domeniul familiei sale

După moartea tragică din 1997, Diana a fost înmormântată pe Althorp Estate din Northampton. Moșia aparține familiei Spencer de peste 500 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram