‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANRE a aprobat tarifele fixe şi prețurile plafon la energia electrică produsă din surse...

ANRE a aprobat tarifele fixe şi prețurile plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

ANRE a aprobat tarifele fixe şi prețurile plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie. Prețurile se referă la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie de producătorii care vor obține statutul de eligibilitate în anul 2020. Astfel, pentru instalațiile fotovoltaice producătorii vor plăti 1.88 lei/kWh, pentru instalațiile eoliene – 1.55 lei/kWh, iar pentru  instalațiile hidroelectrice – 0.97 lei/kWh.

Pentru instalațiile de cogenerare pe biogaz, producătorii vor plăti 1.84 lei/kWh, iar pentru instalațiile de cogenerare pe biomasă solidă – 1.96 lei/kWh.

În acest context, Agenția încurajează agenții economici să investească  în instalațiile de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Astfel, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind confirmarea statutului de producător eligibil, cererile pentru confirmarea statutului de producător eligibil vor fi depuse de solicitanți începând cu data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial.

La cererea pentru confirmarea statutului de producător eligibil se anexează următoarele acte:

  • copia avizului de racordare eliberat de operatorul de sistem,
  • copia actului,
  • care atestă dreptul de proprietate a terenului sau construcției unde este construită centrala electrică a solicitantului,
  • copia actului care atestă faptul depunerii garanției pentru participare stabilită.

În cazul lipsei unui act din cele menționate sau în cazul prezentării unor informații eronate, Agenția va respinge dosarul solicitantului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Noi consumatorii de energie electrică plătim lunar osumă de bani pentru certificate verzi . De ce nu suntem acționari și să primim dividende anual? Ce se face cu banii noștri? Unde sunt investiți?

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›