Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.02.2020

Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege privind instituirea moratoriului asupra acordării ”cetățeniei prin investiții”

Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege privind instituirea moratoriului asupra acordării ”cetățeniei prin investiții”

Parlamentul a adoptat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege pentru instituirea moratoriului privind acordarea așa-numitei ”cetățenii prin investiții”, în prima lectură.

Proiectul prevede instituirea moratoriului, până la 1 septembrie 2020, asupra recepționării cererilor noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova în condițiile articolului 17 din Legea cetățeniei Republicii Moldova ce prevede acordarea cetățeniei persoanei care efectuează investiții în domeniile de dezvoltare strategică a țării noastre.

Legea privind instituirea moratoriului va intra în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”. Cererile depuse până la data intrării în vigoare a acesteia vor fi examinate în modul stabilit de Guvern.

Moratoriul se impune în vederea examinării sub mai multe aspecte a subiectului privind acordarea cetățeniei prin investiții și luarea unei decizii finale în acest sens, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus