(video) Au deschis portierele și au măsurat temperatura pasagerilor. Ce se întâmplă la frontieră

Moldovenii care revin de peste hotare în aceste zile sunt verificați de polițiștii de frontieră dacă nu au febră și sunt rugați să completeze fișe epidemiologice, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 18.466 de persoane, dintre care 10.182 - la frontiera moldo-română, 6.090 - la frontiera cu Ucraina și 2.194 - la frontiera aeriană.

Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ajuns în țară, cu rute directe Italia – Republica Moldova, 275 de persoane. Tuturor călătorilor acestor curse le-au fost oferite spre completare fișe epidemiologice și efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.

Totodată, persoanele ajunse în punctele de trecere a frontierei au fost rugate să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare cu noul coronavirus și să înscrie date corecte în fișele epidemiologice, astfel încât ulterior, personalul medical să poată monitoriza starea lor de sănătate.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost oferite spre completare 489 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 2.712 de persoane. Persoane cu simptome sau posibil infectate cu noul tip de coronavirus nu au fost înregistrate.


Pub