(video) Ședința Parlamentului: Un șir de proiecte „ce și-au pierdut actualitatea”, respinse la pachet

Deputații au votat în două lecturi indexarea pensiilor de două ori pe an și asigurarea medicală gratuită a părinților care au la întreținere cel puțin patru copii. Totodată, aleșii poporului au respins la pachet un șir de proiecte legislative care au stat pe rafturile comisiilor parlamentare până și-au pierdut actualitatea.

Foto: UNIMEDIA

13:15 Deputații au revenit la ședință și au votat aplicarea moratoriului pe Legea privind Cetățenie prin Investiție până la 1 septembrie 2020.

12:00 Parlamentarii au luat o pauză.

11:40 Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului: „Uzez de dreptul meu de a decide ca acest proiect să fie discutat în pauză care va fi după ora 12:00. Ulterior vom reveni la votarea acestuia”. Parlamentarii au acceptat propunerea.

11:34 Alexandr Slusari, Platforma DA: Eu nu știu cine e acel nebun irlandez, din domeniul IT, care vrea să vină în republica Moldova, dar aceste filtre de verificare... știm noi cum ele funcționează, că s-a furat miliardul”

Monica Babuc, deputată PD: „Eu nu accept și protestez vehement împotriva la asemenea exprimări absolut inacceptabile „nebun irlandez”. Vă rog să va revedeți retorica, domnule Slusari!”

11:31 Deputații discută de mai bine de o oră legea privind Cetățenia prin Investiție. Guvernul a cerut un moratoriu până la anul viitor, iar comisia parlamentară pe Securitate solicită micșorarea perioadei până la două luni, Opoziția susține propuenrea Guvernului, afirmând că acest program pune în pericol regimul liberalizat de vize. Președintele Comisiei pentru Securitate dă însă asigurări că persoanele beneficiare trec filtre drastice și nu își au locul „speculațiile despre vânzarea de pașapoarte”.

10:20 Deputații din Platforma DA și PAS au înaintat o moțiune simplă împotriva politicii Ministerului Economiei și Infrastructurii.

10:00 Deputații se întrunesc într-o nouă ședință Parlamentară. Pe ordinea de zi sunt 35 de proiecte de lege

UNIMEDIA transmite live.


Pub