Candidatul PLDM pentru circumscripția Hâncești s-a retras din cursa electorală

PLDM a decis azi, împreună cu candidatul său Anatolie Postolachi, să se retragă din cursa electorală pentru circumscripția Hâncești. O decizie în acest sens a fost adoptată de Biroul Permanent Central al partidului și făcută publică de președintele PLDM, Tudor Deliu, și candidatul Anatolie Postolachi într-o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

În declarație se spune:

“Alegerile din 15 martie au o miză mai mare decât completarea componenței unui parlament care nu mai reprezintă voința alegătorilor. Acest scrutin este o repetiție generală pentru următoarele competiții politice, mult mai importante. Peste două săptămâni, vom avea o reflecție în oglindă a ceea ce se va putea întâmpla la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

PLDM a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția, măcar în ceasul al doisprezecelea, o platformă de dialog cu ceilalți candidați de pe dreapta eșicherului politic pentru a stabili cine are șanse mai mari și pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură și viabilă. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat.

De cealaltă parte, candidații care reprezintă arcul guvernamental, folosesc, în spiritul celor mai vechi și condamnabile tradiții, resursele administrative și pomenile electorale, pentru a se poziționa cât mai avantajos în preferințele alegătorilor.

În aceste condiții, Partidul Liberal Democrat din Moldova nu vede rostul de a continua cursa electorală pentru circumscripția Hâncești și anunță că Anatolie Postolachi se retrage din această cursă. Este o decizie asumată pe deplin atât de candidat, cât și de Biroul Permanent Central – organul PLDM care l-a desemnat în calitatea respectivă”, arată în declarație.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a îndemnat alegătorii din circumscripția 38 Hâncești să meargă, pe 15 martie, la vot și să-l aleagă pe candidatul pro-european cu șanse reale de a câștiga acest scrutin”.


Pub