O nouă intervenție SMURD în Republica Moldova. O femeie din Bălți a fost transportată de urgență la Iași

În această după-amiază, o aeronavă medicală SMURD a aterizat la Spitalul Clinic Municipal din Bălți, pentru a ateriza o femeie de 53 de ani la spitalul „Sfântul Spiridon”, de la Iaşi.

Foto: DSE.md

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), intervenția a avut loc în după amiaza zilei de 28 februarie, la ora 12:45.

Femeie în vârstă de 53 de ani a fost preluată de echipajul aero-medical Iaşi, de pe stadionul Colegiului Politehnic din Bălţi fiind monitorizată de medici.

Pe parcursul zborului femeia a fost strict supravegheată de echipajul SMURD, reuşind să ajungă la destinaţie, fără ca aceasta să suporte complicaţii.

Aceasta este a patra intervenţie aero – medicală SMURD realizată pentru cetăţenii Republicii Moldova de la începutul anului 2020.

La 14 februarie, o copilă în vârstă de 17 ani, a fost transportată de la Iaşi la Chişinău, după ce a suportat un traumatism vertebral, iar la 25 ianuarie, de la Bălți la Iași a fost transportată o altă tânără, în vârstă de 20 de ani.

La 4 ianuarie, un echipaj aero-medical SMURD Galați a transportat o femeie în vârstă de 37 de ani de la Vulcănești la Chişinău. Femeia a avut nevoie de transportare urgentă în capitală odată cu agravarea unei maladii cronice.


Pub