(video) Femei, șantajate luni la rând cu poze intime de trei deținuți. Al patrulea complice, riscă să ajungă și el după gratii

Trei deținuți au șantajat, din luna noiembrie 2019 și până în prezent mai multe femei, amenințându-le cu răspândirea mediul on-line a unor poze cu caracter intim. O a patra persoane care făcea parte din grupul criminal, se afla la libertate și avea rolul de a colecta bani de la victime.

Foto: politia.md

În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că persoanele cu vârsta cuprinsă între 21 și 44 ani, au creat un grup criminal organizat, care prin înţelegere prealabilă, divizând rolurile între ei, au șantajat victimele cu scopul de a obține profit.

Până acum, a fost identificată o singură victimă, iar oamenii legii continuă investigațiile pentru a identifica și alte persoane care au avut de suferit de pe urma activităților grupului.

Conform investigațiilor, trei dintre ei sunt deținuți în penitenciare și, având acces la internet, făceau cunoștință cu victimele prin intermediul rețelelor de socializare, după care le determinau să se dezgolească, efectuând capturi de poze sau înregistrări video.

Ulterior, aceste materiale erau utilizate pentru acţiuni de escrocherie și şantaj, pentru a le determina să transmită mijloace băneşti.

Cel de-al patrulea membru, se afla la libertate și avea rolul de a încasa banii obținuți din activitățile ilicite. De asemenea, suspectul transmitea în instituţia penitenciară diferite obiecte interzise, precum telefoane mobile, cartele SIM, mijloace băneşti și substanţe narcotice.

La data de 26 februarie curent, cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost efectuate percheziții în două penitenciare din țară, la cei trei deținuți, dar și la domiciliul persoanei suspecte care se afla la libertate. Au fost depistate și ridicate mai multe obiecte pertinente cauzei penale, printre care telefoane mobile, cartele SIM, purtători de informaţii, înscrisuri de ciornă, etc.

În acest moment, suspectul care se afla la libertate a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă se va demonstra vinovăția făptașilor în comiterea „șantajului”, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani, iar pentru „Transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deținute în instituțiile penitenciare” – de la 2 la 4 ani.


Pub