Ultima oră: O moldoveancă, depistată pozitiv cu coronavirus în Italia, iar alta este suspectată

O moldoveancă depistată pozitiv cu coronavirus în Italia, iar alta este suspectată, după ce au intrat în contact cu alte două persoane bolnave. Informația a fost confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Foto: UNIMEDIA

În momentul de față, Misiunile Diplomatice din peninsulă au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu 2 zile de la doamna, cetățean al Republicii Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19. Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină și rezultatul analizelor. Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

De asemenea, conform ultimelor informații comunicate Ambasada Republicii Moldova în Japonia, cei trei cetățeni moldoveni, dintre care doi dețin și cetățenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama.

Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absența virusului coronarian. Ei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon și bloc sanitar individual.


Pub