Igor Dodon, acuzat de cei din PAS că ar face agitație electorală în timpul întâlnirilor cu cetățenii, în circumscripția Hâncești: Care este reacția Președinției

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate îl acuză pe președintele Igor Dodon de implicare în campania electorală din circumscripția Hâncești. Acuzațiile vin după ce Dodon a declarat în emisiunea sa „Președintele Răspunde” că în aceste zile are în jur de 18 întâlniri cu locuitorii raionului Hâncești.

Foto: UNIMEDIA

Cei din PAS afirmă că președintele ar călca pe aceeași greblă ca și în campania electorală din 2019 la alegerile parlamentare, fapt pentru care a fost sancționat cu o avertizare din partea Comisiei Electorale Centrale.

„Exact ca și acum un an, Igor Dodon își bate joc din nou de Constituție și de legile țării pe care o conduce. Vom sesiza organele competente în vederea sancționării PSRM și a lui Igor Dodon pentru acțiuni ilegale”, a scris deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

În context, parlamentarul a menționat că, deși nu are dreptul s-o facă potrivit Constituției, președintele Igor Dodon face agitație electorală pentru candidatul PSRM în circumscripția Hâncești în cadrul „vizitelor de lucru” pe care le întreprinde în satele raionului.

Contactat telefonic, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Sterpu, a declarat pentru UNIMEDIA că „Noi nu comentăm declarațiile formațiunilor politice”.

Amintim că în timpul campaniei electorale din 2019 pentru alegerile parlamentare, Igor Dodon a primit o avertizare din partea CEC, după ce acesta a făcut agitație electorală.


Pub