13:36:51 18.04.2024
Stiri

Organele de drept din R. Moldova au fost informate OFICIAL despre locul aflării lui Vlad Plahotniuc: „Zilele acestea vor fi făcute demersurile necesare pentru EXTRĂDAREA lui Plahotniuc”

Anticorupție 28.02.2020 10:12 Vizualizări8999 Autor: Ziarul National
Organele de drept din R. Moldova au fost informate OFICIAL despre locul aflării lui Vlad Plahotniuc: „Zilele acestea vor fi făcute demersurile necesare pentru EXTRĂDAREA lui Plahotniuc”


Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, se află în SUA, chiar dacă la mijlocul lunii ianuarie curent a fost declarat indezirabil de Washington, prin vocea secretarului de stat Mike Pompeo. Organele de drept ale R. Moldova, care au adresat un demers omologilor din SUA, Anglia și România, pentru a afla dacă Plahotniuc se află pe teritoriul acestor state, au fost informate, oficial, cu privire la locul aflării acestuia. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, faptul că Plahotniuc nu se mai află în R. Moldova i se datorează anume lui, iar Maia Sandu și Andrei Năstase urmau și acum să se afle în stradă, dacă dânsul nu acționa „ferm” în luna iunie 2019. Întrebat unde este acum Plahotniuc, șeful statului, care în iunie negocia o alianță de guvernare cu Plahotniuc și Serghei Iaralov, a spus: „Hai să facem mai multe lucruri, decât să vorbim. S-a vorbit foarte mult, au fost declarații făcute de unii lideri politici… Că trebuie să facem una, alta… Încă din decembrie au fost făcute demersuri din parte organelor competente ale R. Moldova la adresa autorităților din SUA, Anglia și România. În aceste adresări era pusă întrebarea dacă Plahotniuc se află pe teritoriul acestor state”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale de pe Facebook.

CITIȚI și „Dodon TREMURA ca varga”: DEZVĂLUIRI de la „istorica” ședință din 8 iunie 2019, când „ACUM” și socialiștii i-au aplicat lovitura de grație lui Plahotniuc. Confirmarea pe care Dodon o voia de la Sandu și Năstase

Șeful statului a precizat că după mai bine de două luni a venit și răspunsul: „Acum câteva zile am discutat cu reprezentanții SUA, care au confirmat că Plahotniuc se află pe teritoriul SUA. Vreau să mulțumesc Departamentului de Stat, care este partenerul R. Moldova. Cunoașteți poziția dură în ceea ce-l privește pe oligarhul fugar din R. Moldova. Apropo, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen i-am mulțumit secretarului de stat, Mike Pompeo pentru asta”.

Președintele Dodon a spus ce urmează, după ce a fost identificat locul exact al aflării lui Plahotniuc: „În R. Moldova a fost deschis un dosar penal pe numele lui Plahotniuc. Noi deja cunoaștem sigur că el se află în SUA. Urmează ca organele competente de la noi să ceară de la partenerii din SUA, iar acest lucru se va întâmpla zilele următoare, extrădarea lui Plahotniuc. Deci, nimeni nu a uitat de Plahotniuc. Procesele au loc, procuratura întreprinde măsuri. Mie nu-mi place să fac show și zilnic să vorbesc despre asta”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md