08:25:54 16.04.2024
Stiri

Primul candidat care s-a RETRAS din cursa electorală pentru funcția de deputat în circumscripția Hâncești

Partide/Comunicate 28.02.2020 12:26 Vizualizări2624 Autor: Ziarul National
Primul candidat care s-a RETRAS din cursa electorală pentru funcția de deputat în circumscripția Hâncești Captură


PLDM a decis azi, împreună cu candidatul său Anatolie Postolachi, să se retragă din cursa electorală pentru circumscripția Hâncești. O decizie în acest sens a fost adoptată de Biroul Permanent Central al partidului și făcută publică de președintele PLDM, Tudor Deliu, și candidatul Anatolie Postolachi într-o conferință de presă.

„Alegerile din 15 martie au o miză mai mare decât completarea componenței unui Parlament, care nu mai reprezintă voința alegătorilor. Acest scrutin este o repetiție generală pentru următoarele competiții politice, mult mai importante. Peste două săptămâni, vom avea o reflecție în oglindă a ceea ce se va putea întâmpla la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare. PLDM a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția, măcar în ceasul al doisprezecelea, o platformă de dialog cu ceilalți candidați de pe dreapta eșicherului politic pentru a stabili cine are șanse mai mari și pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură și viabilă. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat”, a remarcat Tudor Deliu.

Acesta a precizat că și în această campanie sunt folosite resursele administrative. „Candidații care reprezintă arcul guvernamental, folosesc, în spiritul celor mai vechi și condamnabile tradiții, resursele administrative și pomenile electorale, pentru a se poziționa cât mai avantajos în preferințele alegătorilor. În aceste condiții, PLDM nu vede rostul de a continua cursa electorală pentru circumscripția Hâncești și anunță că Anatolie Postolachi se retrage din această cursă. Este o decizie asumată pe deplin atât de candidat, cât și de Biroul Permanent Central – organul PLDM care l-a desemnat în calitatea respectivă”.

Tudor Deliu a precizat că Anatolie Postolachi întrunește toate condițiile pentru a fi un bun deputat, dar aceste calități nu întotdeauna fac diferența într-o competiție marcată de fraude și orgolii nemăsurate.

„PLDM a pus mereu interesul național mai presus de toate. Noi am sprijinit în repetate rânduri alți actori politici atunci când era evident că trebuie să facem un pas în urmă pentru ca R. Moldova să facă un pas înainte spre integrarea în UE. Acum e rândul reprezentanților dreptei politice să dea dovadă de maturitate și să nu disperseze votul alegătorilor fideli vectorului european de dezvoltare a R. Moldova. PLDM îndeamnă alegătorii din circumscripția 38 Hâncești să meargă pe 15 martie la vot și să-l aleagă pe candidatul proeuropean cu șanse reale de a câștiga acest scrutin”, a adăugat Deliu.

Deliu a fost întrebat de ce nu-l sprijină pe fostul său coleg Grigore Cobzac. „Am și eu o întrebare: de ce domnul Cobzac nu a răspuns la apelul nostru de a candida din partea PLDM? Domnul Cobzac era în fracțiunea PLDM, dar a plecat cu toată organizația teritorială la PAS”, a mai spus Deliu.

De menționat că în cursa pentru circumscripția nr. 38 au mai rămas șase candidați: Ion Mereuță (PD), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Vitalie Balinschi (Partidul „ȘOR”), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA) și Grigore Cobzac (candidat independent sprijinit de PUN și PPDA).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md