/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO. LIVE. UPDATE/ Adunarea Generală a Procurorilor

28 februarie 2020, ora 12:30

ORA 12:30 Procurorul general Alexandru Stoianoglo a prezentat care sunt prioritățile Procuraturii Generale pentru anul 2020. Acestea sunt axate pe mai multe domenii precum: management, urmărirea penală, justiție, apărare și comunicare.

ORA 10:55 Procurorul general Alexandru Stoianoglo a evitat să prezinte un raport de activitate pentru 2019, întrucât a activat o lună până la sfârșitul anului. Dar a prezentat pe capitole cum nu trebuie să lucreze Procuratura Generală.

Foto: captură/ privesc.eu

Alexandru Stoianoglo: „Am găsit o altă Procuratură evadată de realitate. Dreptul omului a mai încetat de a fi o valoare. Zilnic urmăream festivale de arestare în masă. Sunt departe de ideea că în Procuratura cea de altă dată era mai bine, dar procurorii purtau răspundere pentru fiecare caz. Nimeni nu a permis procurorilor să neglijeze drepturile omului”.

Ora 10:40 Angela Motuzoc a declarat că multe cazuri aflate în gestiunea procurorilor sunt tratate superficial. 

„În premieră a fost expediată o scrisoare către Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni (CCPE) în care a fost solicitată opinia privind remanierea la standardele europene. CCPE  a oferit o serie de recomandări, printre care evitarea oricăror ingerințe în activitatea procurorilor, din partea altor ramuri ale puterii, în special de numirea procurorilor”, a spus Angela Motuzoc.

Ora 10:20 Șefa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) Angela Motuzoc a fost desemnată președintă a Adunării Generale a Procurorilor cu votul majorității procurorilor. Secretară a fost numită Diana Lupașcu.

Foto: captură/ privesc.eu

Procurorii din toată republica s-au întrunit în această dimineață în Adunare Generală. 

Proiectul de agendă pentru Adunarea Generală a Procurorilor din 23.01.2020:

• Audierea raportului despre activitatea Procuraturii pentru anul 2019;
• Dezbaterea priorităților privind activitatea Procuraturii pentru anul 2020;
• Audierea raportului despre activitatea Consiliului Superior al
Procurorilor pentru anul 2019;

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram