‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgenția Relații Funciare și Cadastru va crea sistemul informațional „Registrul solurilor Republicii Moldova”

Agenția Relații Funciare și Cadastru va crea sistemul informațional „Registrul solurilor Republicii Moldova”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Relații Funciare și Cadastru își propune să creeze sistemul informațional „Registrul solurilor Republicii Moldova”. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei ședințe de lucru care a avut loc la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Membrii Comisiei de selectare a obiectelor şi mijloacelor financiare necesare pentru realizarea Planului de acţiuni privind implementarea Programului de conservare și sporire a fertilității solurilor au examinat propunerile Agenției Relații Funciare și Cadastru pentru nouă obiecte de îmbunătățiri funciare și alocarea mijloacelor financiare pentru crearea sistemului informațional „Registrul solurilor Republicii Moldova”.

Totodată, în cadrul ședinței s-a decis, acceptarea propunerilor de proiect privind crearea sistemului informațional Registrul solurilor Republicii Moldova, împreună cu Agenția de Guvernare Electronică.

Amintim că, Agenția Relații Funciare și Cadastru este autoritatea administrativă responsabilă de implementarea Programului de conservare şi sporire a fertilităţii solului pentru anii 2011-2020.

Până în anul 2017, Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru prin intermediul Î.S. „Protecția Solului și Îmbunătățiri Funciare” a executat lucrări de de îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilităţii solurilor.

Astfel, Agenția Relații Funciare și Cadastru acumulează și sistematizează dosarele de la autoritățile publice locale, ce țin de stabilirea perimetrelor de ameliorare şi să le pună la dispoziţia Comisiei constituite prin ordinul ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›